Zárszerelés

2012.04.30. 21:37

A zárszerelés annyiban különbözik más szolgáltatásoktól, hogy itt vagyontárgyaink és családunk biztonsága múlik rajta, ezért érdemes néha zárszerelés tekintetében tájékozódni.

A zárszerelés technológiája időről időre változik, fejlődik, és sajnos ezzel egyenesen arányos a betörési technológiák fejlődése is, ezért érdemes időszakonként felülvizsgáltatni a lakásunkat óvó biztonsági színvonalat, hogy képesek legyünk lépést tartani ezzel a gyors ütemű fejlődéssel. Manapság már nem érdemes megvárni, amíg egy zárszerkezet annyira leamortizálódik, hogy használhatatlanná válik, hiszen az azt jelenti, hogy az utolsó utáni pillanatban történt meg a zárszerelés, tehát az utolsó hónapokban, rosszabb esetben az utolsó években, már csak a szerencsén múlt, hogy nem történt betörés.

Ehhez a kérdéshez szorosan kapcsolódik a házilag végzett zárszerelés kérdése, amire még napjainkban is nagyon sokan ragadtatják magukat, holott ez a legrosszabb, amit tehetnek. Szakmánkból kifolyólag igen gyakran hívnak minket, hogy végezzünk el betörés utáni zárszerelés munkálatokat, és ezekben az esetekben legtöbbször egyértelmű, hogy a korábbi zárszerelés házilag történt. Valószínűleg a betörés nem történt volna meg, ha már korábban is szakember végezte volna a zárcserét. A betörés utáni helyreállítás során meg szoktuk mutatni a felhasználónak, hogy mely pontokon voltak hiányosságok, ám abban a lelkiállapotban, melyben az ember egy betörés után van, nem igazán érdekli a kérdés, valójában nagyon lesújtó tud lenni egy ilyen helyzet. Ennek megelőzésére nincs is más teendő, mint a zárszerelés kérdését mindig szakemberre bízni, így a betörés esélye drasztikusan lecsökken.

Zárszerelés területére tartozik mindaz, ami a mechanikus vagyonvédelem részét képezi, tehát a zárcsere, ajtónyitás, biztonsági rácsok beépítése, ahol szintén a zárszerelés fontos kérdés. Egyesek zárszerelés területére sorolják a biztonsági ajtók beépítését, valamint az elektromos zárak beszerelését is, ami szintén érinti a zárszerelés témakörét. Egy ponton azonban mindegyik tevékenység megegyezik, semmi esetre sem javasolt azt hozzáértés nélkül, saját magának elvégezni. A gázvezetéket sem kötné be egyedül, minden szaktudás nélkül, mivel tisztában van vele, hogy az nem lenne biztonságos a családjára nézve. Zárszerelés tekintetében pontosan ugyanez a helyzet, hiszen nem csak a vagyontárgyak kerülnek veszélybe egy házilag végzett zárszerelés révén, hanem a család biztonsága is.

Nem lehet elégszer elmondani, nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hogy a zárszerelés szakembert kíván, roppant kockázatos ezzel kísérletezni. Akinek fontos a család védelme és nyugalma, az szakembertől kér segítséget, amikor zárszerelés szükséges.

Zárszerelés gyorsszolgálatunk révén lehetővé tettük, hogy egy órán belül a helyszínre tudjunk érkezni, Budapest bármely kerületében is van ránk szükség. A főváros környéki településekre is ugyanez az egy órás időintervallum vonatkozik, tehát látható, hogy sebesség tekintetében nem lehet meggyorsítani a probléma megoldását egy házilag végzett zárszerelés révén.

Szerző: frankys

1 komment

Címkék: zárszerelés